Medewerker Fugro-Inpark ontwikkelt kostenbesparend meethulpstuk voor ShellOnlangs heeft landmeter Wim Fongers voor Shell een meethulpstuk ontwikkeld dat aanzienlijke besparingen oplevert bij het inmeten van ‘Floating Roof Tanks’.

Het hulpstuk bestaat uit een sterke magneet waaraan het nulpunt van een meetband bevestigd kan worden. Door de magneet op de stalen tankwand aan te brengen kan de meetband zonder verdere hulp door één persoon bediend worden. Op het hulpstuk kan een prisma geplaatst worden zodat een tachymeter het nulpunt ook kan inmeten.

 

Wim Fongers is landmeter bij Fugro-Inpark en gedetacheerd bij de Shell Nederland Raffinaderij in Hoogvliet. Ongeveer 40 van de 200 grote opslagtanks worden jaarlijks gecontroleerd op deformaties. Gebruik van het nieuwe hulpstuk levert Shell daarbij een aanzienlijke besparing op.

Bovendien kan het hulpstuk ook voor andere metingen worden gebruikt. Als blijk van waardering voor zijn uitvinding heeft Wim Fongers van Shell een prijs ontvangen.

Fugro-Inpark is er trots op mensen als Wim in dienst te hebben en stimuleert haar medewerkers om op alle vlakken mee te denken met opdrachtgevers.